smahus-logo-liggande
loading...

Hos oss får du som kund ett Attefallshus, Friggebod, Fritidshus, eller Loftstuga att bo och trivas med av Norrländsk kvalitet.

Vi bygger fritidshus, attefallshus & friggebod

Vi på SMÅHUSBYGG AB tillverkar timrade Fritidshus, Friggebodar, Bastustugor, Härbren, Attefallshus och Loftstugor. Erbjuder även modulhus. Stugor tillverkas med Norrländskt virke och levererar direkt från egen fabrik i Njutånger 1,5 mil söder om Hudiksvall. Utan några mellanhänder, Vilket betyder att vi kan hålla nere priserna och ändå erbjuda bästa kvalitén i material och virke.

Nyckelfärdiga & kundanpassade småhus

 • Kundanpassat? inga problem vi ställer upp med att kundanpassa just erat Hus, Attefallshus eller Fritidshus!
 • GARAGE och BASTUSTUGOR är några av våra nyheter i år 2021 och kommer att updateras mer under året.
 • Vi har flera modeller av det större bygglovsfria Attefallshuset som får ha en yta upp till 25 kvm. Även den totala höjden får vara 4 meter med möjlighet till våra populära loft som ger ett extra utrymme. Du kan fortsätta läsa mer om vad och vilka regler som gäller för att uppföra ett Attefallshus  eller kolla in hos Boverkets hemsida

Våra stugor levereras med eller utan isolering!

 • Alla stugorna levereras oisolerad men vill du ha ut mer av din stuga för att användas som ett mer åretruntboende har vi alla modeller komplett med isolering i golv, väggar och tak.
 • Vi ställer även upp med att kundanpassa just ert Attefallshus eller Fritidshus. Ta kontakt med oss för mer tips och råd till ert nya boende. 
 • Norrländskt trä i alla stugor och grundstommen är gjord i eget profilhyvlat plank 45 mm.
  Med 70 mm som extra tillval.
 • Byggsatser skickar vi ända fram till byggplatsen i hela Sverige och Norge.
 • Vi erbjuder utkörning direkt till byggplats med kranbil till extra avgift
 • Alla tillbehören samt tillval finns att välja till vid köp av stugan för att få en så komplett stuga som möjligt levererad till er som kund.

Kontakta oss om du är intresserade av våra olika stugor!

Är du intresserad av att köpa nyckelfärdiga stugor? Vi hjälper dig hela vägen. Från att skapa kundanpassade lösningar till att erbjuda färdigställda paketlösningar på attefallshus, friggebod och fritidshus. Titta gärna runt på hemsidan! 
 


Varmt välkommen med en förfrågan eller gör en beställning på något av våra stugor.

Köp attefallshus enkelt och prisvärt hos oss!

Att köpa ett Attefallshus av oss är en enkel process då vi på SMÅHUSBYGG, i Njutånger har specificerat oss på detta och hjälper dig under hela processen.
Det enda du behöver för att komma igång är ett startbesked från kommunen. Bygglov är inget du behöver i och med Attefallshuslagen.
Kontaktar du oss idag har du ditt egna attefallshus inom några månader.
Vi har färdiga modeller att välja mellan men vi är även öppen för att kundappassa ditt Attefallshus så du får ditt extra boende exakt så som du vill ha det.​​​​

Nyckelfärdiga attefallshus

Köper du nyckelfärdigt attefallshus av oss får du ett fast pris och slipper oväntade eller dolda utgifter.

Attefallshusens storlek har vi ett antal färdiga modeller i storlek från 25 kvm - 30 kvm. 25 kvm går även fås med loft då nockhöjden får vara 4 meter så finns det möjlighet till ytterligare extra yta. vill du även ha ditt attefallshus med kök, toalett, dusch med mera. så hjälper vi även till med det, och vinterbonat uppvärmt året om kan det därmed användas som permanentbostad.

BOLUNDARE 30 Kvm

Sedan 1 mars 2020 är det tillåtet att uppföra 30 kvm Bolundare utan bygglov.
Med vår smarta planlösning så får du byggarea på 30 kvadratmeter och hela 4 meter i nockhöjd i våra hus, så har våra hus utrustas med sovloft vilket utökar boende arean upp till hela ca 43 kvm. Mer än tillräckligt för ett bekvämt boende för 2 personer!
Kontakta oss idag.

Attefallshus 30 kvm med ett loft Attefallshus 30 kvm med ett loft

BOLUNDARE
30 KVM

 
- med boendestandard.

Den 15 januari 2020 ändrades lagen så att komplementbostadshus nu kan byggas med 30 kvm.
From 1:a mars 2020 så får därmed attefallshus byggas med 30 kvm, men fortfarande gäller 25 kvm för sk komplementbyggnader.

NYCKELFÄRDIGA ATTEFALLSHUS

Med ett komplett nyckelfärdigt Attefallshus,  ifrån oss på Attefallshus i Njutånger AB. får ni ett boende med högsta kvalitet. Vi tillhandahåller färdiga vinterbonade attefallshus exempelvis som gästboende, tonårsboende, sommarstuga eller för dej som bara behöver lite extra boyta för uthyrning eller kunna utnyttja som eget boende finns även med loft för att öka boende ytan ytterligare
Vi på SMÅHUSBYGG i Njutånger
 har specificerat oss på nyckelfärdiga attefallshus, samt bastun. av högsta kvalitet till ett pris som tål att jämföras!

Ett attefallshus 25 - en typiskt komplementbyggnad med maxgräns på 25 kvm. Ett attefallshus 25 - en typiskt komplementbyggnad med maxgräns på 25 kvm.

ATTEFALLSHUS25 KVM

NYA REGLER FÖR BYGGLOVSFRITT
Riksdagen sade ja till Attefallshus. Beslutet om de så kallade attefallhusen är nu klubbat i riksdagen. 
Det innebär slopat bygglov för den som vill bygga ett extra hus om max 25 kvadratmeter på sin tomt.

Vi inför Silver och Guld paket för vissa stug modeller.
Det har varit stor förfrågan på vitmålade fönster och dörr samt lite andra tillval till stugorna, 
Vi inför därför ett "Silver" och "Guld" paket till utvalda modeller. Kommer då plocka ihop olika tillval till ett rabatterat pris.